Saturday, December 15, 2012

Baby Quilt - Cars


Salam..

Tempahan Pn Rehan
Baby Quilt 

Sapa kata hitam tak cantik?.. berseri2 matching dengan stripe tu.. 
layann.. 

Travelling pillow.. saiz until baby 2++ years boleh guna.. 

besar... tebal 2 inci. baby besar nanti boleh buat comforter.. :)

backing .. macam biasa 100% made from japanese/english cotton

Alhamdulillah.. yang penting tuannya gembira.. puashati.. saya bersyukur.. 


p/s : now saya buka tempahan travelling pillow.. let me know nak design mana.. :)








Monday, December 10, 2012

Tempahan Set Tilam Kekabu Asli

Salam semua..
lama sungguh blog bersawang kan.. tambahan pula hujung tahun ni nak close order kan.. jomlah cuci mata dengan hasil tangan sejak kebelakangan ni.. banyak betul gangguan nak siapkan kerja dalam musim cuti ni.. tapi apapun syukurlah masih mendapat keizinan suami untuk menjahit dan mencari sedikit rezeki tambahan.. Alhamdulillah... 

.. tapi memang tak menang tanganla kan.. tugas surirumah.. ibu kepada 4 orang anak ni... isteri... haha .. kadang2 rasa dok berkejaran dalam rumah sendiri.. hehe..tapi nak buat macamana.. itu yang menyeronokkan pon...  k sudah.. jom layan.. nanti melalut ke laut pulak..susah nak balik  :)



gambar di atas tu gambar set tilam yang baru siap.. sekali dapat buat  5 tilam je.. bantal kemudian.. tu pon selsema berhari2.. 

ada yang tanya mahalnyaa. hehe mahal ke.. kalau terasa mahal.. cuba buat sendiri .. baru tahu susah senangnya.. nak beli tilam di pasaran pon boleh pikir sendiri material macamana.. kepadatan.. jenis kekabu.. pilihan di tangan kita.. . apapun material sha buat ni guna cotton berkualiti.. tapi sejak kebelakangan ni lebih selesa guna kain belacu.. lebih manis.. hehe..

kekabu pulak. .. memang sha guna kekabu asli.. kampung.. ofekos tak petik kekabu belakang rumah..ade kos yang perlu ditanggung untuk sampai ke rumah..  kalau main petik kekabu belakang rumah tentu boleh jual murah sama macam isian fiber... atau kekabu campur.. 
tebal dalam 5 inci tau... 
atas permintaan beberapa customer .. sha ade buat customized tilam.. ikut saiz yang pelanggan bagi.. tapi bersyarat la.. kene sanggup tunggu lama.. mende macam ni kene amik masa.. proses.. dan proses.. nak dapat hasil  kualiti bukan semudah abc.. 
..

sebenarnya dalam kepala ni dok pikir2.. sanggup tak tahun depan nak amik order lagi.. sebab bila pikir apa yang sha lalui tahun ni.. rasa macam nak buat readystok aje.. tapi tengoklah.. macamana... wait n see la... 


okeh.. esok la in shaa Allah kita layan gambar lagi... 
my email : cdiesha@gmail.com

Friday, October 12, 2012

Set Tilam Bayi - Butterfly


Salam
Ini rentetan post semalam.. yang macam ni set combo.. sebab kandungan set baby sekali dengan comfoter baby.. dan saiz new born  bantal karipap(takde dalam gambar)

sangat cumil set ni..... lagi satu warna dalam stok butterfly pink.. 

^__^



Wednesday, October 10, 2012

Set Tilam Bayi Butterfly

Salam..
.. set butterfly oren ni menyerlah sangat kaler dia.. sangat cumil... 
geram.. 

Saturday, October 6, 2012

Friday, September 21, 2012

Readystok Set Tilam Bayi -Cars


readystok.. 

RM230 
Kandungan set:
tilam saiz 30x40
2 bantal 13x9
2 bolster 16x7 (4 segi)
serta sarung2 nya , tebal lebih kurang 5inci, sarung berzip!!
postage rm15 
FREE : Bag penyimpanan, bantal karipap

^_^

wasallam.

Thursday, September 20, 2012

Set Tilam Bayi Kekabu - Izni

Salam... 
Set Tilam Kekabu Kampung 100%
Fabric : Dancing Ballerina in Paris - Maroon
Quilt set

Mood ke laut nampaknya ,, jadi cucimata dulula ye... kalau nak email atau pi butik kat fb..
jangan kecik ati kalau sha lambat reply... bukan dok 24 jam depan lappy .. tapi inshaAllah secepat mungkin sha cuba reply...k.. muah... sayang hangpa.. rajin mai jengah blog cheq... apakata tinggal jejak... mekasih... 
:)

Monday, September 17, 2012

Bantal Kekabu Asli

Salam ceria uolss.. apa kabar,,, semoga anda ceria dan gembira selalu... meh cuci mata..

10 biji  bantal kusyen...gebusss


Tempahan Puan Hazima, Kajang


ready ... tempahan Puan Shahrina , Bahau Negeri Sembilan
termia kasih kepada pelanggan2 yang sudi menempah dengan butik saya.. Alhamdulillah...
semoga mereka tidur dengan lebih nyenyak... ermmmmm... ^__^
salam ceria!!!



Tuesday, September 4, 2012

Set Tilam Bayi Kekabu


Salam ..

ni stok bulan september.. sapa nak ni pm sha kat butik ye..tinggal 2 set saiz standard kaler krim dan satu saiz babycot tu.. yg bawah sekali... empuk ni.. tebal dalam 5 inci ye.. guna cotton... bestt.. nak sarung sekali pon ade.. 

... muah,,, 

Wednesday, August 15, 2012

Kekabu Asli


... salam semua... 

stok untuk bantal makin bertambah .. Alhamdulillah... 

 siapa berminat dengan bantal.. atau produk kekabu hubungi saya ye... 


Set Tilam Baby - Kekabu Kampung



alang2 menyeluk pekasam..... Alhamdulillah siap lagi satu... bukan senang nak buat ni.. saya takkan pelik kalau upah membuatnya mahal... huhuhu takmo upahla.. buat sendiri..... hanya siapa yg pernah buat je paham.. tapi kalo ada yg sanggup bantu apa salahnya haha... nak dapat gebus gini pon bersin 2-3 hari..beterbangan kekabu satu taman haha... tapi Alhamdulillah.. syukurla ..
 




Saturday, July 28, 2012

PERSONALIZED BABY QUILT AISHAH HUMAIRA



baby quilt untuk baby Aishah Humaira



.. terima kasih Pn. Rohamiah, Kuantan




CADAR FITTED ANGRY BIRD


Alhamdulillah..... hasil rempitan luarbiasa dalam satu malam.. haha...
Set ANGRY BIRD
1 set Queen fitted
2 set single fitted.... pastu tambah lagi beberapa sarung bantal ropolsssssss.....
 

Sunday, July 1, 2012

Set Cadar Queen Bersulam

Cadar bersulam tempahan kak Norfazilah Rahim.. Alhamdulillah lepas satu2 order akak ... 

bantal ade 2 jenis... ropolssss... ada sss sebab lebat ropolnya tu.. 
satu lagi jenis envelope.. (tak surela melayu panggil apa.. hehe)

nanti kita close - up gambar sarung bantal tu..

terima kasih ye kak.. nanti order lagi... datang lagi ye peminat sekelian .. sebab tak lama lagi nak upload set cadar bersulam warna pink pulak.. akak fazilah tambah order ... Alhamdulillah... 



p/s : kualiti gambar makin teruk ye.. hehe sbb guna hp saje.. cap ayam pula.. ngee... tapi sapa nampak cantik?sila komen... ^__^


okeh... jumpa lagi..

Assalamualaikum.. 




Monday, June 25, 2012

Bantal Kekabu Asli


Bantal Kekabu Asli 
Anda mahu satu? atau lebih... pm saya 
belian secara borong minimum 10 biji bantal  akan dapat harga istimewa

^__^

tqvm kerana datang cucimata di sini... datang lagi yer... banyak lagi projek terbaru butik saya...




Monday, June 18, 2012

Dancing Ballerina Set



Dancing Ballerina Set

masih dengan set baby dancing ballerina... sapa minatt???? cepat yer... ade lagi... biru.. maroon... but pink still paling HOT!!!

k jomla lompat bintang... lepas tu sambung buat tuk baby boy pulak.. design kete... 



Thursday, June 14, 2012

Baby Quilt - Ballerina


Baby Quilt untuk baby Nor Azila, Taman Tun Dr. Ismail.. 

.. terima kasih pada Pn Nor yang sudi menempah dengan Sha... sangat berbesar hati dapat menjahit kain yang cantik ni....
nak jahit quilt memang makan masa... banyak step... dan langkah berhati2 untuk hasilkan quilt yang sempurna...lepas ni InshaAllah  ade lagi menyusul..  kerana sha dah jatuh cinta dengan quilt ni... 





Tuesday, June 5, 2012

Set Tilam Bayi Ballerina



Set Tilam Baby -  Ballerina
==================
Khas buat Puan Asfarina, Cheras.


Tqvm sebab sudi menempah dengan saya... Alhamdulillah... 

Thursday, May 31, 2012

Blanket Baby


Blanket Baby
readystok : 2 
Type A : Blanket without lining 
Type B : Blanket with lining fleece fabric





Tuesday, May 29, 2012

Cadar Queen DikMa - Bedskirt



Salam semua.. ni cadar lagi.. returned customer lagi.. dan lagi... Alhamdulillah... syukur.. mereka suka .. sampai tambah2 lagi beberapa biji sarung bantal... dan paling penting.. kedut tu... mabeles katanya.. lain dari yg lain... Alhamdulilah... 




..sebagaimana mereka gembira begitu juga kita yang menjahit ni... 

jika ade kain.. nak menempah .. boleh saja.. stok kain2 sha pon masih ade.. sudi2 jalan2 cucimata.. okies... selamat menjamu mata... tinggallah jejak jika sudi... boleh sha merayap pi blog kawan2 pulak kan.. hehe...

Monday, May 28, 2012

Set CADAR Single, Queen and King

returned customer
Single : Sold to Shahrina Aziz
Queen : Sold to Shahrina Aziz
King : Sold to Ida Layla



Monday, May 21, 2012

Set Tilam Bayi Bersulam


Set tilam ni khas buat baby Aisyah Humaira,.. 

Set ni untuk VIP from Tok Sira, Kuantan... Alhamdulillah suka katanya.. sampai simpan lam gobok tuk bawak gi jenjalan aje.. haha sayang nak pakai ke.. sulam bagai... sapa yang berkenan habaq mai la.. ade lagi stok kain ni.. kaler cream, purple, oren .. kain2 ni memang ade 2 tone.. boleh juga kalau nak sulam nama baby kat situ.. add on je..

details tentang kandungan  set ni bolehla pi kat sini.. my butik ..

Actually ni kain yang sama je dengan atas tu.. akibat beberapa faktor termasuklah guna kamera bukan dslr kot dia larikk sket tang pencahyaan tu hehe.. tak kuasa juga nak edit bagai.. sha cuma edit letak watermark.. tebal dan padat ngan kekabu.. 
ni kekabu asli ni 100%.. 

okay nanti kita sambung lain.. inshaAllah.. moga panjang umur dan murah rezeki semua pengunjung blog ni... jemput mai lagi... cuci mata kalau boring2.. hehe


Sunday, May 20, 2012

Personalized Pillow : with embroidery/ Bantal Sulam Nama


Personalized Pillow a.k.a. bantal Bersulam Nama.. 

Istimewa gitu boleh sulam nama untuk pasangan nak kawen, nikah.. akikah... gift... ha macam2lah.. bak kata semua tujuan boleh.. 

yang ni untuk pasangan yang nak nikah.. siap ade tarikh.. malahan insert pillow tu kekabu.. (yang ni la).. kirenya ikut la u ols nak macamana,.. just pm/email me cdiesha@gmail.com

Material tu Cotton baekk punya.. bukan kain buat baju budak sekolah tu naa.. ni kain tuk buat sarung sofa.. ade kaler lain lagi.. maroon, soft purple, soft pink and cream.. pilih sajalah.. hehe... 

ok caucincang.. nak pi menjait cadar satttttt.. nanti sambung lain.. entri baru.. babaiii.. salam ceria.. moga urusan anda hari ni dipermudahkan Allah.. jenguk saya selalu.. ^__^ 

Wednesday, May 2, 2012

Set Tilam Bayi Kekabu Asli Kampung


Set Tilam Bayi Kekabu Asli Kampung

Kekabu gred AAA

Padat dengan kekabu, jika berminat email cdiesha@gmail.com


Monday, April 23, 2012

Set Tilam Bayi Ballerina

Salam semua pengunjung setia... kalau pertama kali singgah.. maka singgahlah selalu.. kalau dah selalu singgah.. singgahla lagi .. jangan lupa tinggal jejak ye... boleh juga sha berkenalan dengan insan yang sudi jengah blog ni.. hehe.. okay set cadar single angry bird masih ade 2 set... baru siap.. kalau beminat cepat2 email yer.. cdiesha@gmail.com.. 


okay ... mari kita cerita pasal ballerina pula ye.. gamabar atas ni ialah set tilam bayi... sapa berminat boleh bgtau... masih ade stok...  :-)


Semoga Allah sentiasa memberkati apa jua kebaikan yang kita lakukan hari ini... 
Amin 



Friday, April 13, 2012

Set Cadar Single


Salam semua pengunjung.. sekarang sha dah mula menerima tempahan menjahit cadar...secara serius..wah seriusnyaaa kan.. kita tengok gambar-gambar ni... 


angry bird... grrrr

still avaiable 2 set

Set mengandungi 
1 helai cadar saiz single
1 helai sarung bantal tidur
1 helai sarung bantal peluk (tiada dalam gambar)



yang ni gambar lama.. kain dah sold out...

banyak lagi kain lain... angrybird pink pun ada.. coming soon versi tom n jerry pula.. :))





Wednesday, March 21, 2012

Kain2..baru...


... cucimata.... tempahan boleh dibuat sekarang... :D



____________________________________________________

My Blog List

Tutorial Online Patchwork