Monday, December 10, 2012

Tempahan Set Tilam Kekabu Asli

Salam semua..
lama sungguh blog bersawang kan.. tambahan pula hujung tahun ni nak close order kan.. jomlah cuci mata dengan hasil tangan sejak kebelakangan ni.. banyak betul gangguan nak siapkan kerja dalam musim cuti ni.. tapi apapun syukurlah masih mendapat keizinan suami untuk menjahit dan mencari sedikit rezeki tambahan.. Alhamdulillah... 

.. tapi memang tak menang tanganla kan.. tugas surirumah.. ibu kepada 4 orang anak ni... isteri... haha .. kadang2 rasa dok berkejaran dalam rumah sendiri.. hehe..tapi nak buat macamana.. itu yang menyeronokkan pon...  k sudah.. jom layan.. nanti melalut ke laut pulak..susah nak balik  :)



gambar di atas tu gambar set tilam yang baru siap.. sekali dapat buat  5 tilam je.. bantal kemudian.. tu pon selsema berhari2.. 

ada yang tanya mahalnyaa. hehe mahal ke.. kalau terasa mahal.. cuba buat sendiri .. baru tahu susah senangnya.. nak beli tilam di pasaran pon boleh pikir sendiri material macamana.. kepadatan.. jenis kekabu.. pilihan di tangan kita.. . apapun material sha buat ni guna cotton berkualiti.. tapi sejak kebelakangan ni lebih selesa guna kain belacu.. lebih manis.. hehe..

kekabu pulak. .. memang sha guna kekabu asli.. kampung.. ofekos tak petik kekabu belakang rumah..ade kos yang perlu ditanggung untuk sampai ke rumah..  kalau main petik kekabu belakang rumah tentu boleh jual murah sama macam isian fiber... atau kekabu campur.. 
tebal dalam 5 inci tau... 
atas permintaan beberapa customer .. sha ade buat customized tilam.. ikut saiz yang pelanggan bagi.. tapi bersyarat la.. kene sanggup tunggu lama.. mende macam ni kene amik masa.. proses.. dan proses.. nak dapat hasil  kualiti bukan semudah abc.. 
..

sebenarnya dalam kepala ni dok pikir2.. sanggup tak tahun depan nak amik order lagi.. sebab bila pikir apa yang sha lalui tahun ni.. rasa macam nak buat readystok aje.. tapi tengoklah.. macamana... wait n see la... 


okeh.. esok la in shaa Allah kita layan gambar lagi... 
my email : cdiesha@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Post a Comment

____________________________________________________

My Blog List

Tutorial Online Patchwork